Guguluf de ciocolata cu stafide

de ilinca_rox in Dulciuri, 28 Iul 2014 | 3291 vizualizari

 

Pe mine ma amuza foarte tare numele acestei prajituri/chec ... guguluf :)))) mi se pare ca suna "pufos". Acum ca am pregatit ma incanta si mai tare.
La pregatire m-am inspirat din reteta lui Motan. Sper sa va placa si voua!

 

INGREDIENTE

  • 4 oua
  • un praf de sare
  • 150 gr zahar
  • 1 plic praf pentru budinca de ciocolata
  • 180 gr faina
  • 125 ml lapte
  • 100 ml lapte
  • 100 gr stafide
  • 1 esenta de rom
  • 3 plicuri zahar vanilat
  • 100 ml apa
  • 1 lingura de unt si 2 linguri faina pentru tapetat tava
  • GLAZURA
  • 100 gr ciocolata cu lapte
  • 5 linguri lapte
Portii: 8
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Guguluf de ciocolata cu stafide:

Separam alburusile de galbenus. Punem albusurile intr-un bol, adaugam un praf de sare apoi mixam bine pana devin spuma.

Adaugam treptat zaharul  si mixam pana ce acesta se topeste. Se adauga pe rand: galbenusurile, laptele si uleiul si mixam dupa fiecare.

Separat amestecam faina cu praful de budinca si praful de copt, apoi le adaugam in amestec cu ajutorul unei linguri/spatule.

Inainte de pregatirea aluatului, intr-un bol se lasa la umflat stafidele cu o esenta de ron si apa (cat sa le acopere). Apoi se scurg si se adauga in compozitia de guguluf.

Tava se tapeteaza cu unt si faina, se adauga compozitia si se baga la cuptorul preincalzit pentru 45 de minute. Se face testul cu scobitoarea si cand este gata se scoate din cuptor si se lasa 10 minute la racit. Apoi se scoate din forma.

Pentru glazura: ciocolata o rupem in bucatele mici si o punem la topit impreuna cu cateva linguri la lapte, la foc mic pentru 5-6 minute (pana devine lichida).

Guguluful se scoate din forma si se toarna ciocolata topita peste el, lasand sa curga si pe marginile acestuia.

Se lasa la racit apoi se taie feliute pentru servit.

Pofta buna!

 

TIPS-URI

1

in loc de stafide si pot folosi alte fructe: alune, visine, caise, pere etc.

Daca ti-a placut reteta noastra "Guguluf de ciocolata cu stafide" nu uita sa-i faci un review.
 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Chec cu visine si ciocolata